2018, 10 EDICIONS DE L’ANDORRA ULTRA TRAIL VALLNORD

Més de 3.000 valents van inscriure’s en les 6 proves de l’Andorra Ultra Trail Vallnord 2018 que es van córrer entre el 3 i el 8 de juliol.

La cursa andorrana, que es va celebrar per primer cop el 2009 amb un recorregut ara conegut com “Mític”, és un referent mundial de les ultra trails: Any rere any augmenten el nombre de països i inscrits, alhora que augmenten el nombre de curses i, per tant, les diferents opcions d’exigència dels recorreguts.

El 2018 ha suposat la consolidació de l’Eufòria, l’ultra més llarga de les que ofereix el nostre país i l’única per parelles, en semi auto suficiència i sense marcatge (els equips han de trobar el traçat via gps): 62 conjunts van prendre la sortida a la plaça d’Ordino amb 233 quilòmetres per endavant i 20.000 de desnivell positiu. Un 61% van arribar a meta.

Però si l’edició d’aquest any serà recordada per alguna cosa és per la meteorologia adversa a la que corredors i organització es van haver d’enfrontar, cosa que va recordar a la primera edició, quan una tempesta de pedra i llamps va fer aturar la cursa quan el primer corredor, un jove Kilian Jornet, ja havia passat pel punt de control del Pla de l’Estany.

L’edició X va posar a prova a l’organització i als recursos disponibles a Andorra, que es van mobilitzar sense dilació i, a l’igual que en el 2009, els corredors van ser informats de les inclemències meteorològiques i, segons el cas, van ser neutralitzats o se’ls va deixar continuar.

NOVETATS 2019

Però més enllà dels molts records que ens han deixat aquestes 10 edicions, l’Andorra Ultra Trail Vallnord 2019 es presenta amb novetats:

Neix la Tamarro, la cursa per a totes les edats i condicions físiques, que s’uneix a la festa de l’esport que suposa la celebració de l’esdeveniment al nostre país, amb un recorregut de 2’5 km i 50 m de desnivell.

Malgrat el creixement des del 2009 fins ara, l’organització continua guardant la seva essència fomentant les “3 S” entre tots els seus inscrits:

Solidaritat, superació, sostenibilitat.

Més somriures, més abraçades, més emocions sota la lluna plena del 16 al 21 de juliol de 2019

T’atreveixes?

https://www.youtube.com/watch?v=e2IQ64wiq7o