OBJECTIU TOP 30

A mitjans de novembre la Federació andorrana d’esquí va presentar la selecció nacional 2018/2019

 

Noves incorporacions, retorns de lesions (com el de Carmina Pallàs o Sissi Hinterreitner) i canvis en l’estructura per a poder assolir els objectius marcats.

 

Entre les novetats, Cyprien Richard com entrenador de Joan Verdú.

Un excorredor de copa del món per a treballar entre l’elit mundial en col·laboració amb Toño Góngora, skiman de Joan Verdú.

 

“Els estatges a Ushuaia han estat molt positius, tant a nivell físic, com tècnic, com de resultats”, destacava Marc Oliveras en la presentació.

 

I és que la selecció d’Andorra va tornar d’Argentina amb uns quants podis:

Cande Moreno, Mimi Gutiérrez o el mateix Marc Oliveras.

 

L’objectiu per aquesta temporada és aconseguir tops 30 que permetin tenir dorsals més baixos en les següents competicions, tant en la Copa del món com en l’Europa Cup.

 

Amb la mirada posada en els campionats del món del febrer 2019 a Are (SWE) i en les finals FIS 2019 d’esquí alpí de Grandvalira, tots han treballat durant l’estiu, per a començar l’hivern en condicions òptimes.

 

Amb Roger Vidosa com a entrenador de la Mireia Gutiérrez i responsable de la preparació física de les 8 noies seleccionades, hi treballen Dejan Poljansek (equip velocitat: Carmina Pallàs i Cande Moreno) i Yago Antes per a les joves.

 

L’equip masculí, amb 3 grups, està format per Joan Verdú, Marc Oliveras, Matias Vargas, Kevin Courrieu, Xavi Salvadores, Àxel Esteve i Àlex Rius, amb Simon Bastelica i Max Tissot com entrenadors.

 

7 joves entrenaran i competiran com equip nacional de la mà de Xavi Bellsolà.

 

El galès Rob Davis és l’encarregat de la preparació física masculina que ha de fer possible que cada esportista arribi a donar el seu màxim rendiment.

 

Tots ells, juntament amb els metges, psicòlegs i nutricionistes que els donen suport, conformen l’estructura de l’equip nacional que ha de fer possible posar el nom d’Andorra en les competicions internacionals d’esquí alpí.