NASCUTS PER A CÓRRER

3.300 participants han pres part en alguna de les 7 curses de l’onzena edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord 2019

144 inscrits a Eufòria, 450 a la Ronda dels Cims, 500 a la Mític, el mateix nombre que a la Celestrail, 750 per a la Marató dels cims i més de 700 al Solidaritrail.

La nova proposta, el Tamarro, a mode de cursa amb proves, va comptar amb 127 participants.

EUFÒRICS

72 equips van prendre la sortida de la tercera edició dimecres a les 7h a la plaça d’Ordino.

Els cosins Rodríguez vinguts de Madrid i que participaven per primer cop, van ser els líders des de l’inici, realitzant els 233km i 20.000m de desnivell positiu (i els seus corresponents negatius) en 67h29’

Segons van entrar els simpàtics Miquel Pera i Albert Vilardell, que aquest any van canviar els “potitos” de l’any passat per un altre tipus d’alimentació, volant en el traçat i emprant 64h, set menys que en el 2018

Tercer equip, i primer mixte, va ser el format per la navarresa Nerea Martínez i el català Salvador Vilalta, qui a la línia de meta afirmava “si algú té algun dubte de la fortalesa femenina que vagi a córrer amb la Nerea”

RONDA DELS CIMS

Una Ronda menys accidentada que la de l’edició anterior gràcies a una meteorologia més favorable, ha permès ser “finisher” a molts dels 450 participants que van sortir a les 7h del divendres 19 creuessin l’arc d’arribada.

En dones, la més ràpida va ser Sílvia Trigueros (34h21’), rebaixant el rècord que tenia Nerea Martínez des de 2012

En categoria masculina, el guanyador de la Marató dels Cims 2018, Sergio Tejero, es va adjudicar la prova de 170km i 13.500m D+ amb un temps de 30h21’

MÍTIC

La “clàssica” (112km i 9.900m D+), que complia 11 edicions, va tenir com a guanyadora una andorrana: Sabrina Solana, qui ja sabia què era pujar a un podi de l’AUTV donat que va ser tercera en la Ronda 2018, segona en la Mític 2017 i dos podis en la Marató en anys anteriors.

Les 23h10’ van fer que, a més, fos top 10 de la general (9a)

Sònia Carrillo, a qui havíem anat seguint en la seva preparació per aquesta cursa, va aconseguir el seu repte: Creuar la línia d’arribada.

Com ella mateixa explicava, el més dur va ser “l’inici de la tercera marató, on ja juga més el cap que la resta”

La Sònia va descobrir que el gaiter al cim del Comapedrosa no era un mite, si no que era realitat i com ella va poder comprovar, toca per a tots els participants que passen pel cim més alt d’Andorra.

En nois, Víctor del Àguila va pujar al primer calaix del podi amb un crono de 18h46

CELESTRAIL

83km i 5.000m D+ de la cursa van tenir com a protagonista a Julio Rodrigues, a qui havíem conegut als nostres perfils durant la setmana prèvia a l’inici de les curses.

El Julio va liderar la cursa fins a l’última baixada, on el portuguès Tiago Romao (10h34’) el va adelantar, entrant 14’ per davant l’andorrà, qui va rebaixar el seu temps respecte el 2018, on també va ser segon, en 40’

En Julio manifestava haver pagat el desgast físic que suposa haver participat la setmana anterior en la Buff Èpic Trail, la Marató puntable per a les Skyrunning World Series celebrada a Barruera (La Vall de Boí)

Malgrat tot, en Julio ja pensava en la propera cursa: La Skyrace Comapedrosa, també puntuable per a les SWS 2019 i que se celebrarà aquest diumenge 28 de juliol.

Els nostre tercer protagonista, l’Ezequiel, qui afrontava la seva primera cursa de muntanya d’una manera molt diferent al Julio, no va poder acabar-la donat que va arribar amb els seus companys 10’ fora del temps de tall marcat a Escaldes.

En noies, la jove catalana de 23 anys, Clàudia Tremps es va adjudicar la cursa.

LA MARATÓ

La cursa cronometrada amb més participants i puntuable per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya, es va celebrar dissabte.

Els més ràpids a recórrer els 42’5km i 3.000m de D+ van ser Albert Escales (4h41’) i Caitlin Fielder (5h46’)

SOLIDARITRAIL: FREGANT 7.000€ PER A ONG’s

La cursa solidària va aconseguir recaptar 6.610€ per a projectes a Acció Social i Logística (ASL), Cooperand i Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (AUTEA)

La recaptació ha estat possible per les donacions dels participants en les diferents curses de l’Andorra Ultra Trail Vallnord i pels 4€ que l’organització dona per cada finisher.

EL TAMARRO, DIVERSIÓ EN FAMÍLIA

La nova proposta va aportar la diversió en família a l’AUTV:

Un circuit per la vora del riu, amb proves a superar.

I si parlem de superació, parlem del Martí, que amb el 2 braços trencats no va voler perdre’s la cita.

DADES

Algunes dades de l’Andorra Ultra Trail 2019:

Ha mogut més de 400 voluntaris, 34 persones contractades per l’organització, 16 policies i agents de circulació i més de 50 professionals de la salut entre els 23 avituallaments.

S’han mogut 12 tones d’aliments i 10.000 litres d’aigua.