GSERIES 2020: MÉS CURSES, MÉS ESPECTACLE

Les Crèdit Andorrà GSeries van donar el tret de sortida a una nova edició el passat 11 de gener.

Les noves normes de la competició i la presència dels “Ice Gladiators”, les motos, fan que l’edició 2020 sigui més espectacular i disputada que mai.

NOVETATS

El reglament de les Crèdit Andorrà GSeries 2020 té molts canvis, amb la finalitat que tots els pilots tinguin més opcions d’estar al capdavant, així com de fer que la competició sigui un esdeveniment esportiu amb l’espectacle garantit.

Al Circuit d’Andorra es viu cada volta amb les màximes revolucions possibles perquè cada categoria té dues finals, les classificatòries sumen punts i la jornada de dissabte s’inicia a la tarda i no al matí, a fi de millorar la qualitat del gel.

Els dissabtes competeixen les categories GS, GIAND i 2RM (2 rodes motrius).

Els diumenges és moment per als buguis o side-by-side, els carcross i les motos.

La federació de motociclisme d’Andorra s’uneix a les Crèdit Andorrà GSeries per primer cop.

 

SORPRESES

A la “G1”, la primera de les curses del calendari, va sorprendre l’alt nombre d’inscrits, però també la joventut de dos dels pilots: els 12 anys del Gil Membrado, corrent per primer cop en gel en categoria GIAND, i els 13 anys del Jordi Vilardell, corrent amb carcross.

A més, es va donar el cas que el Gil, que venia “a passar-ho bé”, va guanyar les 2 finals en què va participar. En la primera d’elles, va fer un avançament a l’últim tram del traçat del Pas de la Casa.

Altres sorpreses del primer cap de setmana de curses van ser el retorn de Xevi Pons i d’Edgard Montellà, que corren en el mateix equip, Elegant Driver, juntament amb Miquel Socias i Pedro Font.

Ferran Pujol, campió de GIAND en la darrera edició, ha saltat a les GS amb un prototip creat per a l’ocasió i amb el qual es va adjudicar les 2 finals que va disputar.

José Roger Chalmeta va gaudir de valent amb el seu GIAND, tot guanyant les 2 finals que va córrer.

En side-by-side, Erwan Le Potier intentarà enguany guanyar el pols al seu germà petit, el Yann, que va ser el clar dominador del 2019.

Però si una de les categories va causar sensació va ser la de motos: els pilots van fer de cada volta un espectacle, i el nombrós públic que es va citar al circuit del Port d’Envalira va gaudir d’allò més en un dia radiant a les muntanyes d’Andorra.

La propera cita és dissabte, 25 de gener, a partir de les 16 h i diumenge 26, a partir de les 8 h.