MB WORLD CUP 2019: ANY DE RÈCORDS


Un any més les muntanyes de Vallnord Pal Arinsal han acollit l’elit mundial de la BTT:43 equips, gairebé 200 inscrits i milers d’aficionats han omplert d’emoció els boscos de La Massana.
PURA EMOCIÓ
Divendres tarda es va donar inici a les competicions de la UCI MTB World Cup Vallnord 2019 amb l’espectacular “Short Track” (XCC), on hi participaven les 40 millors fémines i els 40 millors XCO masculins i amb una temperatura de 28 graus.Jolanda Neff i Henrique Avancini van guanyar en l’esprint per 0.01 centèssima als seus rivals.Començava un cap de setmana d’espectacle. 
Dencens UCI MTB World Cup Vallnord Pal Arinsal 2019
©Diana Martin/ Crèdit Andorrà Supporting
PURA ADRENALINA
Dissabte torn per a l’adrenalina amb el descens, amb inici a La Caubella i final al Prat de la Ribera: 680 metres de desnivell en 2’5 km, on hi va haver caigudes, punxades i sobretot emoció fins a l’últim segon.Victòria per a Rachel Atherton i Loic Bruni (qui havia patit una espectacular caiguda en els entrenaments de divendres)
“Paddock” La Caubella Vallnord Pal Arinsal
©Diana Martin/ Crèdit Andorrà Supporting
PURA COMPETITIVITAT
Diumenge el paddock situat a 1.900m es va omplir de seguidors per animar ja de bon matí a les categories U23, on Ronja Eibl i Vlad Dascalu es van imposar.
En nois, el jove Jofre Cullell va plantar cara el romanès, entrant a 0.41A les 12h20 l’elit femenina del “Cross country olympic” posava els pedals en marxa, amb una cursa molt disputada i on Jolanda Neff, que semblava perduda en el top 15 durant les primeres voltes va començar la remuntada acabant la cursa esprintar amb la guanyadora, Anne Terpstra.
Anne Terpstra entrant vencedora al XCO de Vallnord Pal Arinsal 2019
©Diana Martin/ Crèdit Andorrà Supporting
0.38 centèssimes les van separar.
Tercera va ser Yana Belomoina.Resultat històric per a Mèxic: Daniela Campuzano entrava 4a.Bona cursa i retorn als podis per a la sueca Jenny Rissveds, qui no podia contenir les llàgrimes.Les 14h50 van marcar la sortida del XCO masculí.
El brasiler Henrique Avancini després del complicat eslàlom de La Caubella de Pal
©Diana Martin/ Crèdit Andorrà Supporting
Avancini va encapçalar la carrera des de l’inici.
Una caiguda de Nino Schurter en la primera volta semblava que havia acabat amb les seves opcions.
Però Mathias Flueckiger el va passar a falta de 3 voltes.
La calor i la pols sumades a l’alçada van fer que la cursa d’Andorra fos èpica:
Nino Schurter va finalitzar la cursa exhaust
©Diana Martin/ Crèdit Andorrà Supporting
Quan ja semblava tot decidit i alguns dels favorits havien perdut la roda del grup capdavanter, Nino Schurter va posicionar-se prop de “Flueck” per acabar-lo avançant en els últim metres i entrar 2 centèssimes per davant del ciclista de Thömus i aconseguir també ser el nou líder de la general per davant de Van Der Poel, que no va córrer a Pal.
El brasiler Avancini va aconseguir aguantar la tercera plaça.
RETORN
La valoració de l’organització és més que positiva:
S’han superat les previsions de públic in situ, els sector hoteler de La Massana xifrava l’ocupació en un 95% (bàsicament pels equips i personal de l’organització, cosa que va fer que el públic s’allotgés a la resta de parròquies) i l’UCI donava per fet que Vallnord tindria copa del món el 2021, 2022 i 2023, abans dels mundials del 2024
Ara però, toca pensar ja en la propera cita: La UCI MTB World Cup tornarà a Andorra del 19 al 21 de juny del 2020