L’ESQUÍ ALPÍ D’ELIT: RESULTATS I EMOCIONS


Finalitzada la temporada i ja iniciada la pretemporada 2019/2020, és moment de fer valoracions.
Joves que han entrat amb força en els circuits internacionals i referents que han patit lesions inesperades, han marcat la temporada finalitzada.
Canvis en l’organigrama de la FAE, com el nomenament de Max Tissot com a director tècnic d’esquí alpí, canvis de disciplines, com la del Marc Oliveras, que seguirà en l’alta competició, però en “skicross” o les incorporacions a l’equip A de tècnica de Xavi Cornella i Bartumeu Gabriel són algunes de les novetats que veurem en els equips d’alpí.
Però és moment de valoracions.
Mireia Gutiérrez a l'eslàlom dels mundials d'Are 2019 - Agence Zoom
Mireia Gutiérrez, centrada en la disciplina d’eslàlom especial, tria com a record 2018/ 2019 “la 2a màniga a l’eslàlom dels mundials d’Åre”
La Mimi va patir una lesió al dit de la mà dreta que li impedia estar al 100%, però malgrat això, i com va explicar Max Tissot en la valoració de la temporada, “la Mimi havia fet molt bona feina a l’estiu i estava preparada per a fer una bona temporada.
Les lesions d’aquest hivern han fet que els resultats no hagin estat els que teníem com a objectiu”
Joan Verdú a Beaver Creek, abans de lesioanr-se al desembre - Agence Zoom
Joan Verdú, qui començava amb estructura pròpia i amb objectius ambiciosos, va haver de parar abans d’hora: “Sense dubte, el moment que ha marcat la meva temporada ha sigut la lesió a mitjans de desembre. Tota la temporada fora, recuperant-me. Vaig decidir no operar-me i optar per tècniques menys invasives, i aquí estic: Preparat per a la propera, amb molta força”
Marc Oliveras als mundials d'Are (Suècia) 2019 - Agence Zoom
Si el Marc Oliveras hagués de triar un record de la temporada finalitzada, es quedaria amb la participació als Mundials de Åre: “Va costar treure un resultat a les competicions degut a les difícils condicions, però vaig fer bones baixades, demostrant-me que no estava tan lluny dels millors i arribant a fer top 15 en algun sector.
Un altre moment de la temporada ha sigut la participació al KL de Grau Roig, a la copa del món, com a primer andorrà en participar i amb bons resultats. Molt bona experiència!”
Cramina Pallàs ha passat l'hivern 2019 entre quiròfans i rehabilitació
Una altra lesionada en l’equip d’alpí va ser Carmina Pallàs.
Dues lesions a cada genoll, 2 operacions, rehabilitacions, i problemes de salut han marcat el seu hivern:
“La meva temporada ha sigut una de les més dures que recordo. Des de desembre, enlloc d’estar a la neu, he passat els mesos entre quiròfans i centres de rehabilitació. La veritat és que he intentat desconnectar de la competició i no ha sigut fàcil.
El millor per a mi, ha sigut el suport de la família. 
Tot i viure-ho “des de fora”, la Carmina destaca les finals FIS Alpine skiing de la copa del món d’Andorra, amb “l’espectacular organització, que em va omplir de motivació”
Cande Moreno, especialista en velocitat, va fer una gran pretemporada a Sud-Amèrica
La jove Cande Moreno ens va sorprendre amb la seva determinació en la presentació a principi de temporada: “M’encanta esquiar i poder viatjar per tot el món fent el que m’agrada” 
El seu bon inici de temporada també ha quedat entelat per un esquinç al turmell a meitat d’hivern.
“Si he de triar un moment, em quedo amb la victòria del súper gegant de la SAC (South American Cup)”
Àxel Esteve als mundials d'Are (Suècia) 2019 - Agence Zoom
En el cas de l’Àxel Esteve, es guarda en la memòria 2 moments
El resultat de Courchevel a final de temporada i el paral·lel de les finals de Grandvalira.
En el primer, “vaig fer el meu millor esquí i vaig demostrar que tinc el nivell que demostrava en els entrenaments però no pot ser en cursa’’ 
En el segon cas, súper content d’haver pogut fer aquest resultat. A Grandvalira, l’ambient va ser espectacular i vaig gaudir com un nen, vaig disfrutar com poques vegades”
Mati Vargas, Marc Oliveras i l'skiman Romain Buttard, desitjant-li una ràpida recuperació al Kevin Courrieu a Panorama (CAN)
Per al Matias Vargas, el 7é lloc a la Nord-American Cup, a Panorama, Canadá és el moment que escolleix: “No solament va ser un bon resultat personal que m’ omplia de coratge per a afrontar la temporada, sinó que també va ser un bon dia per al meu company d’equip el Marc Oliveras, aportant així una mica d’alegria a l’estat d’ànim general de l’equip després de la lesió del Kevin Courrieu uns dies abans, a Lake Louis”