LES FINALS FIS ALPINE SKIING, DE RÈCORD


La setmana del 17 de març de 2019 passarà a la història del nostre petit país.
Els millors esquiadors d’esquí alpí de cada disciplina van donar-se cita a Grandvalira per a lluitar per emportar-se el globus de cristall de la disciplina.
Gegant i eslàlom a l’Avet de Soldeu.
Tot en joc per a uns, res a perdre per a d’altres.
Sorpreses i emocions van omplir els 5 dies de competicions.
Súper gegant, descens i “alpine team event” a l’Àliga del Tarter.
En velocitat, descens de copa del món per primer cop als Pirineus, amb victòries de Dominik Paris i la sorpresa de Mirjam Puchner i disciplina per al suís Beat Feuz i per a la menuda austríaca Nicole Schmidhofer.
L’italià Dominik Paris repetia victòria i vencia en el SG de l’Àliga i la general de la modalitat, treient-se l’espina del dia anterior, on va quedar-se a tan sols 20 punts del globus de cristall de DH
En noies, Viktoria Rebensburg guanyava la cursa veient com Mikaela Shiffrin alçava el seu primer cristall de les finals.
FITES PER A LA HISTÒRIA
El cap de setmana va ser amb dades per a la memòria:
50 victòries de la jove estatunidenca Mikaela Shiffrin, que va arribar a Andorra el 2012, amb 16 anys, i puntuant per primer cop a la copa del món en gegant i que retornava a les nostres muntanyes somiant emportar-se 4 globus.
Les llàgrimes van poder amb la seva concentració en creuar la meta de diumenge a Soldeu, en adonar-se que el seu somni s’havia fet realitat.
El seriós Marcel Hirscher va ser l’altre protagonista en les proves tècniques del cap de setmana, guanyant l’absoluta de copa del món i les generals de gegant i eslàlom, encara que no va poder-ho arrodonir amb victòries en les curses, on els l’equip francès va fer doblet: Alexis Pinturault va véncer al gegant de dissabte mentre el jove Clément Noël (21) s’adjudicava l’eslàlom de diumenge.
Però si una de les jornades va ser emotiva per a nosaltres, va ser divendres en la prova per equips:
Mimi Gutiérrez va guanyar la seva sèrie, on Andorra s’enfrontava a Canadà, i la base de l’Àliga de Grandvalira va embogir.
ÍDOLS, MÉS APROP QUE MAI