L'ELIT DE LA BTT MUNDIAL, A ANDORRA


El calendari mundial de la copa del món de bicicleta de muntanya marcava triple cita del 2 al 7 de juliol a Andorra.
La UCI MTB World Cup Vallnord 2019, arriba a les muntanyes de Pal Arinsal amb el Short Track de divendres tarda, per a continuar amb l’espectacularitat del descens (DH) dissabte, en emissió per RedBull TV, per a cloure amb el Cross Country Olympic (XCO) diumenge.
155 equips repartits entre les modalitats i en categories U23 i elit, masculines i femenines, portaran gairebé 600 atletes de 43 països a La Caubella de Pal.
Entre ells, representació andorrana, amb el veterà Guy Díaz i el jove Kilian Folguera al “XCO” de diumenge, mentre que Joan Aracil, amb el dorsal 138, desafiarà el circuit de descens en elit masculina, al costat del potent equip local, el Commençal Vallnord, on Amaury Pierron, Remi Thirion lluitaran pel podi dissabte.
Myriam Nicole és baixa per lesió.
Però la competició començarà divendres tarda, amb la nova disciplina de 2018, el Short Track, on hi competeixen els millors de “XC” en un circuit de tan sols 1 quilòmetre, cosa que fa que sigui una cursa molt explosiva i on contínuament el públic veu passar els ciclistes pel Pla de la Caubella.
Hi seran presents a la línia de sortida la majoria de noms que van fer podi en l’edició 2018:
Jolanda Neff, Alessandra Keller, Gerhard Kerschbaumer, l’incombustible Nino Schurter o el brasiler Avancini en cross country.
En descens, Troy Brosnan, Loic Bruni, Tracey Hannah o Rachel Atherton intentaran plantar cara a Commençal Vallnord team, que comptarà segur amb la força de les grades i el ànims dels aficionats durant els 2 quilòmetres i mig de recorregut i 700 metres de desnivell.
Els responsables de Vallnord Pal Arinsal asseguren que aquesta edició es caracteritzarà per les facilitats en el seguiment de les competicions per al públic que s’acosti a les nostres muntanyes, amb pantalles a diferents punts, servei de megafonia o millores en els accessos del circuit de descens.
Un esdeveniment esportiu que tornarà a posar Andorra en el centre mundial del seguiment mediàtic especialitzat.