ESPORT BASE: PITCH & PUTT VALL D’ORDINO 

Molts cops, quan es pensa en esports com el golf o el pitch&putt es projecta la imatge d’un adult realitzant un cop perfecte, precís.

Però, com ha demostrat l’aposta de la Federació de golf d’Andorra amb el projecte “Golf a les escoles” i l’escola de Pitch & Putt Vall d’Ordino, a La Cortinada, aquests esports també són ideals per als menuts de la casa.

CONCENTRACIÓ, COORDINACIÓ, DISCIPLINA

En la visita al col·legi Sant Ermengol a la primavera i en la visita al camp de La Cortinada de fa uns dies, hem pogut comprovar que, tant el que ens va explicat el Youseff com el que ens ha explicat el Gonzalo, és ben cert:

Golf i p&p són activitats integradores en molts àmbits, ja que amb poc material i en espais reduïts, els més joves poden gaudir d’una activitat que no té tant a veure amb la rapidesa de cames (que exigeixen molts esports), com amb la capacitat de concentració, de coordinació i la disciplina.

El Gonzalo Mendoza, ànima de l’escola de p&p Vall d’Ordino, destacava que aquesta opció és un pas previ per al salt al golf.

En el camp de la parròquia d’Ordino, nens a partir de 5 anys, capaços de coordinar moviments i d’agafar un pal adaptat a les seves mides, poden iniciar-se en aquesta activitat a l’aire lliure, en un entorn envejable, que els aporta “baixar de revolucions en una societat on sempre anem amb pressa”.

Un cop per setmana aprenen tècnica d’una forma amena, recorren diferents punts del camp, proven diferent material, per anar millorant mica en mica.

D’abril a novembre, mentre el camp està obert, l’escola està en funcionament.

A més, com el cap de setmana del 14 i 15 de setembre, de vegades poden gaudir de veure una competició internacional d’adults, ja que el VIII open d’Andorra es va celebrar en el seu camp.

El Christian, d’onze anys, un dels alumnes de l’escola, ens explicava que li agrada jugar a pitch & putt perquè l’entorn és tranquil i perquè així pot practicar amb el seu avi.

I és que esports com aquest es poden practicar tant en solitari com amb amics o en família.

Una oportunitat única per a gaudir de les nostres muntanyes tot fent salut.

T’hi apuntes?

 

Més informació:

Associació andorrana de pitch & putt

Ordino Golf Club