EL GOLF ARRIBA A CLASSE

El golf sempre s’ha considerat un esport de grans espais oberts.

Sigui practicant-lo i veient competicions a la pantalla, l’espai de joc sempre és immens, en grans extensions verdes.

Però la Federació de golf d’Andorra l’ha portat fins a les aules.

Més de 150 nens han participat en la prova pilot que durant el curs 2018/2019 el Col·legi Sant Ermengol, amb l’esport introduït en un dels trimestres en l’hora d’educació física, ha ofert als seus alumnes.

A més, la federació també l’ha ofert en els esports extraescolars del Govern d’Andorra.

El projecte, que podria semblar impossible de realitzar dins un col·legi, ha estat tot un èxit.

Com ens explicava Yusecct Monzon, tècnic de la FGA, l’activitat es fa amb material adaptat als nens, posant sempre per davant la seguretat.

Aquesta activitat es pot realitzar tant en espais oberts com en zona tancada, per la qual cosa els joves aprenents de golfistes han pogut fer les classes sense tenir en compte la meteorologia adversa que Andorra ha tingut durant la primavera.

Raquel Torrejon, professora d’educació física de 3r de primària del Col·legi Sant Ermengol, destacava la gran aportació del golf a l’escola: “Fa que el nen prengui consciència del seu cos en quant a què suposa fer un moviment llarg o més curt de braç, que hagi d’estar amb consciència plena en una època on tot són distraccions”

Però si una cosa destaquen tant educadors com organitzadors és el caire inclusiu del “Golf a l’escola”:

L’activitat es fa amb dinamització de grup, “on tothom hi pot participar, independentment de si és alt o baix, de si és ràpid de cames o no, cosa que no permeten altres esports”, explicava el tècnic de la federació andorrana.

Vist el resultat, la FGA avaluarà juntament amb el centre la possibilitat d’extendre la proposta a més cursos, o inclús a tot el cicle, per al curs vinent.

L’escola finalitza, però segur que molts d’aquests joves apassionats ja per un esport que desconeixien, els trobarem en els campus d’estiu de l’Aravell golf per a continuar la seva millora tècnica en un entorn incomparable de la mà de qui els ha introduït en aquest esport: En Yusecct Monzon.