CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES 2020: ANY DE RÈCORDS

Les Crèdit Andorrà GSeries 2020 van donar el tret de sortida l’11 de gener, amb rècord d’inscrits.

Les 6 categories participants, repartides en dues jornades, van demostrar les ganes de competir donant un espectacle que va delectar el nombrós públic que es va acostar al Circuit d’Andorra del Pas de la Casa.

Una meteorologia adversa, amb pics de calor típics de finals de maig, per a passar a tenir tempesta de neu i vents de més de 150km/h, ha fet que les Crèdit Andorrà GSeries s’hagin tancat amb tres jornades de les cinc previstes.

NOVETATS CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES 2020
Aquest any, les Crèdit Andorrà GSeries s’havien dissenyat per a què tots els pilots tinguessin més oportunitats, amb variacions en el recompte de punts, així com una distribució diferent en quant a horaris i dies de competició.

Els dissabtes tarda, han acollit les curses de la categoria reina, la GS, amb pilots com Xevi Pons (vencedor GS 2020), Miquel Socias o Manel Guiral, amb llarga experiència en aquesta modalitat, però també nouvinguts, com Ferran Pujol, que donava el salt des de GIAND.

Aquesta categoria (GIAND), ha tingut un inesperat protagonista:
El joveníssim Gil Membrado Icart, que va donar la sorpresa i, amb tan sols 12 anys i primera experiència en curses sobre gel, va estar al capdavant de les classificacions.
I si Pujol saltava a la categoria reina, José Roger Chalmeta provava noves emocions deixant les GS per a pilotar un del cotxes creats per PCR Sport, adjudicant-se el campionat.

Les 2 rodes motrius (2RM), categoria tradicional de pilots andorrans, va tenir presència femenina (única categoria 2020, juntament amb SBS, amb dones al volant) amb la pilot madrilenya Ana Barreras.

Els diumenges matí han estat per al buguis o “Side-by-side”, els “Car Cross” i les motos.

Els Ice Gladiators de la Federació motocliclista d’Andorra va omplir el circuit de colors i adrenalina.
Noms tan coneguts com Cristian España, Alfredo Gómez o Nil Solans, el campió del món júnior de ral·lies i del WRC3 2017, van competir amb locals com Marc Font o Jordi Duedra.

RESULTATS
Els podis 2020 absoluts, amb tres curses completades, han estat per al català Xevi Pons (Elegant Driver) en GS, José Roger Chalmeta (Nice Fruit) en GIAND, Carles Porté (Seuwagen) en 2RM, Cyril Ferrei (Colleen Performance) en SBS, Àngel Moñino (AMP motos) i Cristian España en motos.

Tots els podis, aquí