EXPERIÈNCIA I NOVES CARES EN L’ESQUÍ NACIONAL

Una nova temporada de neu està a punt de començar.

Retorns després de lesions, noves cares i baixes se succeeixen entre els micros que busquen les declaracions dels nostres esportistes i els flaixos de les fotografies d’equip.

Com cada any, la seu social de Crèdit Andorrà ha acollit la presentació de l’equip d’alpí de la Federació andorrana d’esquí.

EXPERIÈNCIA
El primer equip FAE de tècnica recupera Joan Verdú després de la inesperada lesió a principi de la passada temporada.

En la presentació, Joan Verdú destacava que es nota bé “i les ganes hi són. No garanteixo arribar a la primera cursa de Copa d’Europa i fer-ho perfecte, però estic en el mateix punt que els meus companys”

Mimi Gutiérrez continuarà focalitzada en eslàlom especial, disciplina que també és la que més domina Àxel Esteve, tot i què el corredor de l’ECOA de 24 anys també obté bons resultats en gegant.

Matias Vargas, juntament amb la Cande Moreno, seran els referents en les disciplines de velocitat (descens i súper gegant)

Kevin Courrieu torna de la lesió, mentre que Carmina Pallàs se sotmetrà a un transplantament de menisc.

NOVES CARES
Joves com Carla Mijares, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella s’incorporen a l’equip A
La Carla, provinent de l’ECAP, va destacar la passada temporada pels bons resultats i l’actitud en competició, tot i la seva joventut.

En Bartumeu i en Xavi, també treballaran per agafar experiència en l’esquí de tècnica (gegant i especial)

EQUIP TÈCNIC
L’equip tècnic també ha tingut canvis, amb la incorporació de Max Tissot com director, o dels catalans Ricard Ortega (excorredor) com “skiman” o del nou preparador físic, en Damià Costa.

A aquest últim va ser a qui va voler Max Tissot agrair especialment la feina feta en la pretemporada “ha fet una feina espectacular amb l’ajuda de la resta d’entrenadors. Hem aconseguit una feina de treball de grup, fent un pas endavant en la cohesió de grup”

Tissot també va explicar que durant la temporada, a part de la Mimi, tant el Joan, com la Cande, el Mati o l’Àxel, podrien estar en el portilló de sortida d’una prova FIS World Cup.

CRÈDIT ANDORRÀ AMB L’ESPORT
Joan Ramon Mas, en representació del principal patrocinador de la Federació andorrana d’esquí, Crèdit Andorrà, va agrair l’esforç de tots els atletes i va recordar la importància de donar suport als equips nacionals i esquí clubs “per arribar amb garanties a les finals de la Copa del món de Grandvalira 2023”