ANDORRA, CENTRE MUNDIAL DE LA BTT

Juliol va ser un mes intens a Andorra en quant a competicions esportives de caire internacional.

A l’Andorra Ultra Trail la van seguir la UCI MTB World Cup i els UCI Master World Championships 2018

En la copa del món de bicicleta de muntanya, el sector de Pal de Vallnord va acollit l’elit mundial.
Divendres tarda, per primer cop, es va disputar el “short track”, on sols competien els 40 millors homes i les 40 millors dones de XCO (cross country olympic)
Victòries sorpresa:
En homes, el brasiler Henrique Avancini es va imposar per davant de Nino Schurter.
En dones, Alessandra Keller va deixar enrere la favorita, la suïssa Jolanda Neff.

ADRENALINA

Dissabte l’adrenalític descens va agafar el protagonisme.
La competició, amb Red Bull TV emetent la competició andorrana en directe per a tot el món, va tenir un ajustadíssim resultat, coronant com a vencedors a Tahnée Seagrave en dones i Loris Vergier en categoria masculina.

Diumenge, l’XCO va omplir el Planell de la Caubella d’aficionats esperant els i les seves ídols.
La veteraníssima noruega Rita Dahle va ser la vencedora en dones, mentre que l’italià Gerhard Kerschbaumer va ser el guanyador en homes.

552 inscrits repartits en 111 equips de 39 nacionalitats van omplir les muntanyes de Vallnord d’emocions, velocitat i esperit esportiu.

Somriures, llàgrimes, avançaments impossibles, caigudes…
Emocions que es van poder sentir i viure en els boscos de Vallnord durant els 3 dies de competició i els dies previs, durant les classificatòries.

MÀSTERS

Acabada la copa del món, van prendre el relleu els campionats del món màsters, on els bikers, repartits en categories de +30 fins a +65 van disputar-se els apreciats mallots de campions.

Ciclistes que competien per primer cop, veterans, joves de 30 i agosarats de fins a 64 anys vinguts d’arreu del món, van competir per ser els millors de la seva categoria.

En la majoria de casos, acompanyats de les famílies (marits, mullers, fills, filles i fins i tot terceres generacions), que van regalar-nos imatges inoblidables per la seva tendresa.

Les emocions tornaran a Vallnord dell 2 al 7 de juliol de 2019, amb la 6a parada de la UCI World Cup d’un total d’11 proves per tot el món.