AQUEST HIVERN, TOTS SEREM CAMPIONS

Aquest és l’eslògan triat per a les primeres finals de la federació internacional d’esquí (FIS), que acollirà Andorra.

Per primer cop a la història els millors esquiadors de cada disciplina es donaran cita al nostre país, de l’11 al 17 de març de 2019

GRANDVALIRA, CENTRE MUNDIAL DE L’ESQUÍ
El lloc escollit, Grandvalira, celebrarà les proves tècniques a la pista Avet, on per primer cop i gràcies a les remodelacions fetes, es podran traçar 2 recorreguts de forma simultània.

Soldeu serà, doncs, l’escenari de les competicions d’eslàlom i de gegant.

La velocitat es viurà al Tarter, on la pista Àliga acollirà el súper gegant i el descens, així com el “team event”

ESDEVENIMENT DE PAÍS
El director general de les finals de la copa del món de grandvalira 2019, Conrad Blanch, explicava a la presentació del 25 de setembre que aquest esdeveniment està pensat per a implicar a tot el país “volem que tothom s’hi senti part, que tota la població se’l senti seu”

En aquest sentit, a 30 de novembre, l’organització ja havia rebut més de 500 demandes per a tenir una de les 300 places de voluntaris.

I és que els voluntaris són una peça essencial en l’engranatge.

És per això que es triarà a qui tingui més experiència, coneixements i/o disponibilitat.

ESPORT I DIVERSIÓ
El comitè organitzador vol que, a més de gaudir de l’esport, els assistents puguin gaudir també d’activitats complementàries, per la qual cosa l’après-ski per excel·lència, l’Abarset del Tarter, oferirà cada dia propostes per a públic, corredors i organització.

I pels que no s’atreveixen amb els pendents de vertigen de l’Avet ni de l’Àliga, poden viure l’experiència amb el joc online SkiRace Soldeu, una app gratuïta que permet sentir l’emoció de les competicions d’esquí alpí de forma virtual.

CALENDARI
Els “campions en emocions” donaran per inaugurades les finals el 12 de març de 2019 en un espectacle a la pista Avet a les 18h30
Dimecres 13 es disputarà el descens, per continuar dijous 14 amb el súper gegant.

Divendres 15 de març serà el torn per al “team event”, mentre que dissabte les dones competiran el eslàlom especial i els homes en gegant.

El mateix dia 16, a les 18h30 a la plaça Carlemany de Canillo, es farà l’esperat sorteig de dorsals, obert a tothom.

L’últim dia de les finals d’esquí alpí tindran lloc les proves de gegant femení i d’eslàlom masculí.

Mikaela Shiffrin, Tessa Worley, Federica Brignone, Marcel Hirscher, Alexis Pinturault, Aleksander Kilde o Tina Weirather ja treballen fort per a està al portilló de sortida de les finals de Soldeu-El Tarter 2019

Recorda les grades són d’accés lliure i gratuït.

MÉS
Vols més?
Segueix tota l’actualitat a les nostres xarxes:
Facebook, Twitter i Instagram

#totsseremcampions #soldeueltarterWCF2019