PREPOLLETS: APRENDRE JUGANT

Com sol dir-se, “sempre hi ha un primer cop”, però si aquesta primera experiència és positiva en tots els seus aspectes, ¿què més es pot demanar?

TOID SKI PARK: ESQUIAR EN SEC
L’Esquí club Ordino Arcalís va implementar, fa ja més de 10 anys, una nova manera d’iniciar els més petits en el món de l’esquí alpí:
Els circuits en sec TOID on, tant els debutants com els “veterans”, comencen la temporada de neu coneixent o recordant el material que els acompanyarà tota la temporada, coneixen o retroben companys d’aventures i aprenen els moviments bàsics per a moure’s sobre la neu amb seguretat.

El “TOID Ski Park” ajuda amb la psicomotricitat, l’autoestima del nen (donat que pot realitzar les coses ell sol sense l’afegit de la velocitat), en la convivència i la creació de vincles, sobretot per als nouvinguts al club.

PREPOLLETS: 1r, 2n i 3r any
La categoria de prepollets abraça des dels 4 als 7 anys, per tant, els nens tenen psicomotricitats molt diferents malgrat ser, aparentment, d’edats similars.

Per aquest motiu, l’esquí club separa els nens i nenes en diferents grups, adaptant-se a cada necessitat.

Cada “equip” és el més homogeni possible, per a què així cadascun dels joves esquiadors puguin aprendre segons les seves aptituds i segons els seus coneixements adquirits en temporades anteriors.

L’objectiu final és que el menut aprengui a esquiar com si d’un joc es tractés, seguint el seu ritme, alhora que gaudeix del preciós entorn on realitza l’activitat, Ordino Arcalís, i que apreciï i respecti aquesta natura que permet una de les activitats més important d’Andorra com és l’esquí, adquirint una base sòlida tant de tècnica com de normes de seguretat mentre conviu amb els seus companys.

JARDÍ DE NEU
Els prepollets de l’Esquí club Ordino Arcalís comencen a lliscar sobre neu a les 9 i fins a les 13.30 h

En aquest període hi ha temps per a escalfar, per a recordar el que s’ha après el dia abans, per a esmorzar i, com no, per a esquiar amunt i avall pel jardí de neu que l’estació pertanyent als Grandvalira resorts posa al seu servei.

Cons, túnels, salts i una catifa coberta per a remuntar fins al capdamunt del circuit, són algunes de les “dificultats” a superar en la jornada d’un prepollet.

Els que ja han esquiat la temporada anterior, tenen la pista Megaverda, que s’inicia a 2.550m, a dalt de Les Portelles, i què durant 8’5 km va recorrent diferents paisatges de l’estació d’esquí ordinenca fins a arribar a la base de l’estació.

Pendents i contrapendents, zones planes i telecordes per a practicar tota mena d’exercicis sota l’acompanyament i direcció d’un entrenador titulat.

Aquesta temporada, la Caty, la Jana i el Sergi seran els encarregats de fer viure moments inoblidables als més petits de la casa que han optat per l’esquí club amb seu a Ordino.

IMATGES
Vols veure com va ser la primera jornada en el “TOID Ski Park”?
Clica

Vols veure què bé s’ho van passar el primer dia sobre neu?
Totes les fotos, aquí